Haberler

Bakan Bayraktar Toprak Kaymasının Yaşandığı Erzincan’da

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Erzincan’ın İliç ilçesinde bir madende yaşanan toprak kaymasının ardından Birleşik Arap Emirlikleri’nden Erzincan’a gitti. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ile birlikte yürütülen çalışmalar hakkında basın mensuplarına bilgi veren Bakan Bayraktar, olayın olduğu ilk andan itibaren bakanlıkta kriz merkezi oluşturduklarını söyledi. 

14.02.2024
TTK’yı Daha Da Büyüteceğiz

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Türkiye Taşkömürü Kurumu’nun (TTK) Türkiye’nin enerji bağımsızlığında çok önemli bir yeri bulunduğunu belirterek “TTK, bizim göz bebeği kurumumuz. TTK’yı daha da büyüteceğiz.” dedi.

10.02.2024
Deprem Kahramanı Madencilere Teşekkür Ziyareti

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, 6 Şubat depremlerinin birinci yıl dönümünde Adıyaman ve Şanlıurfa'da vatandaşlarla bir araya gelirken bir gün sonra asrın felaketinde arama kurtarma faaliyetlerinde birçok canı kurtaran madencilerle Zonguldak'taydı. 

07.02.2024
Asrın Felaketini Asrın Birlikteliğine Dönüştüreceğiz

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, 6 Şubat depremlerinin yıl dönümünde Adıyaman’da vatandaşlarla bir araya geldi. Depremzedeleri anma programında konuşan Bakan Bayraktar, “Asrın felaketini asrın birlikteliğine dönüştüreceğiz.” dedi.

06.02.2024
Madenden Depreme Uzanan Bir Kahramanlık Hikayesi

Tarihler, 6 Şubat 2023’ü gösterirken Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Türkiye Taşkömürü Kurumu Kozlu Müessesesi Sözleşmeli Sahalar Başmühendisi olan Yasin Sever’in telefonu sabah 6 sularında çaldı. Tahlisiye merkezinden gelen “Büyük bir deprem oldu” haberinin ardından Yasin Sever, hazırlanarak Zonguldak’tan deprem bölgesine hareket etti. Akşam 22’de Hatay Kırıkhan’a ulaşan Yasin Sever ve 6 madenci arkadaşı, öğretmenevinde arama kurtarma çalışmalarına başladı.

05.02.2024
Asrın Felaketinin Birinci Yılı

Türkiye’yi sarsan ve asrın felaketi olarak nitelendirilen depremin üzerinden bir yıl geçti. Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı; bağlı, ilgili ve ilişkili kuruluşlarıyla birlikte tüm kabiliyetlerini, insan kaynağı ile birlikte bölgeye seferber etti.

03.02.2024
Nükleerde Akademik Fırsat

Türkiye bir yandan nükleer enerjiyi elektrik üretim portföyüne katmak için çalışmalar yürütürken diğer taraftan bu alanda yetişmiş nitelikli insan kaynağı oluşturmak için enerji diplomasisini kullanıyor. Çin ile imzalanan "Nükleer Enerjinin Barışçıl Amaçlarla Kullanımına Dair İşbirliği Anlaşması" çerçevesinde lisans mezunu 25 Türk öğrenci Çin’de yüksek lisans ve doktora eğitimi yapacak.

02.02.2024
Bakan Bayraktar Venezuela’da Devlet Başkanı Maduro ile Görüştü: İki Ülke İlişkileri Farklı Bir Boyuta Taşındı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Venezuela’da Devlet Başkanı Nicolas Maduro ile görüştü. Görüşmeye ilişkin sosyal medyadan bir paylaşım yapan Bakan Bayraktar, “Hedefimiz sağlam temeller üzerinde yükselen ilişkilerimizi enerji ve madencilik alanındaki iş birliklerimizle daha da büyütmek olacaktır.” ifadelerini kullandı.

01.02.2024
Türkiye’nin Doğal Gaz Üssü

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Bayraktar: Şu Ana Kadar 23 Kuyu Kazdık Üretimimiz 2,7 Milyon Metreküpe Ulaşmış Durumda

29.01.2024
Nahçıvan’dan Türkiye’ye Elektrik

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Azerbaycan ile doğal gaz ve petrol alanında çalışmalar yürüttüklerini hatırlatarak “Azerbaycan ile bizi biraz daha birbirimize bağlayacak diğer alan, elektrik alanı. Burada da özellikle Nahçıvan’dan Türkiye’ye elektrik ihracatı ve burada üretilecek elektriğin Türkiye piyasasına gelmesi konularını teknik düzeyde ele aldık. Bundan sonraki süreçte bunu daha da ileri götürmek istiyoruz.” dedi.

27.01.2024
Yenilenebilirde 7 Bin 500 Megavatlık Kapasite Tahsisi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, yenilenebilir enerji alanında belli dönemlerde kapasite tahsisi yaptıklarını hatırlatarak “Bugün itibarıyla özellikle sanayicilerimizin kendi tüketimleri için 7 bin 500 megavatlık yenilenebilir kapasiteyi ilan ediyoruz. Bu kapasiteyi önümüzdeki süreçte yenilenebilir kaynaklarla sanayicilerimiz kullanabilecekler.” dedi.

25.01.2024
2023 Yılında 2 Bin 845 Megavatlık İlave Yenilenebilir Kurulu Güç Artışı Gerçekleştirdik

Türkiye’nin elektrikte kurulu gücü, 2023 yılı sonu itibarıyla 106 bin 668 megavata yükseldi. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, 2023’te 2 bin 845 megavatlık ilave yenilenebilir kurulu güç artışı gerçekleştirdiklerini belirterek “2023’te toplam kurulu güç artışının yüzde 99,5’ini yenilenebilir kaynaklardan sağladık.” dedi.

22.01.2024
Enerji ve Madencilik Sektörüne 181,7 Milyar Lira Kamu Yatırımı Yapacağız

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Resmi Gazete’de yayımlanan 2024 Yatırım Programı’nı değerlendirerek “2024 yılında enerji ve madencilik sektörüne toplam 181,7 milyar lira kamu yatırımı yapacağız.” dedi.

17.01.2024
Petrol ve doğalgaz yatırımları için iş birliğine hazırız

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Libya’da katıldığı Ekonomi ve Enerji Zirvesi’nde yaptığı açıklamada “Bir an önce petrol ve doğal gaz çıkarmamız, bunlara yatırım yapmamız lazım. Libya'nın bu konuda çok büyük bir potansiyeli var. Türkiye ve Libya'nın birçok alanda uzun süredir devam eden bir ilişkisi var. Bunu enerji alanlarına da genişletebileceğimizi biliyorum. Biz bu konuda birçok şirket ve ülke ile işbirliğine hazırız ve istekliyiz.” dedi.

13.01.2024
Libya’nın Deniz Sahalarında Aktif Olmak İstiyoruz

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, “Libya'yla yaptığımız deniz yetki alanı anlaşması kapsamında, Libya'nın deniz sahalarında aktif olmak istediğimizi ifade ettik.” dedi.

13.01.2024