Haberler

Enerji İthalatındaki Ezberleri Bozacağız

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, TBMM Genel Kurulu’nda bakanlığın bütçesini sundu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde petrol ve doğal gaz üretimini arttıracaklarını ifade eden Bakan Bayraktar, “Buradan elde edilen gelirleri de başta aile ve gençlerimiz olmak üzere aziz milletimizin tüm fertlerinin hizmetine sunacağız. Enerji ithalatındaki ezberleri bozacak ve inşallah dışa bağımlılığı ülkemizin gündeminden çıkaracağız.” dedi.

13.12.2023
Karakaya’ya Yerli ve Milli Türbin

Türkiye’nin en büyük ikinci hidroelektrik santrali olan Karakaya Barajı’nın 36 yıldır güç üreten türbinleri yenileniyor. 

08.12.2023
“Emisyonları 100 Milyon Ton Azaltmayı Hedefliyoruz”

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, 2024-2030 yıllarını kapsayan İkinci Enerji Verimliliği Eylem Planı kapsamında emisyonları 100 milyon ton azaltmayı hedeflediklerini söyledi. 

04.12.2023
Cezayir ile LNG Anlaşması 2027’ye Uzatıldı

Cezayir’den Türkiye’ye sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG) teslimine dönük olarak imzalanan anlaşmanın süresi 2027 yılına uzatıldı. 

21.11.2023
Devletten Vatandaşa Enerji Desteği

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, 2022 yılında vatandaşların elektrik ve doğal gaz tüketimlerinin 270 milyar lirasının devlet tarafından karşılandığını açıkladı. Karadeniz’deki doğal gaz keşfi sonrası günlük 4 milyon metreküp üretime ulaşıldığını söyleyen Bakan Bayraktar, “Bu üretim 1,5 milyon hanenin doğal gaz ihtiyacını karşılamaktadır.” dedi.

17.11.2023
“Önce İnsan, Sonra Çevre, Sonra Katma Değerli Madencilik”

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Milli Maden Mücadelesi ile Türkiye’yi madenler alanında net ihracatçı konuma getirmeyi hedeflediklerini belirterek “Petrol ve doğal gazda olduğu gibi madenlerimizi de önce insan, sonra çevre sonra katma değerli madencilik anlayışı ile ekonomiye kazandıracağız.” dedi.

Türkiye ve Avrupa Birliği tarafından finanse edilen Madencilikte İş Sağlığı ve Güvenliğinin Geliştirilmesi Projesi’nin kapanış toplantısı, Ankara’da yapıldı. Toplantıya Bakan Bayraktar ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ve Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu temsilcileri katıldı. 

14.11.2023
"Konuşacağımız Tek Proje Gazze’nin Elektriği Olur"

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, İsrail ile Türkiye arasındaki enerji projelerine ilişkin olarak “Bu kadar büyük bir vahşetin yaşandığı ortamda herhangi bir projeden konuşmak, oradaki kardeşlerimize karşı saygısızlık olur. Bu saatten sonra konuşacağımız tek şey, Gazze’nin elektrik, su, gıda ihtiyacını nasıl giderebiliriz olur?” dedi.

08.11.2023
Türkiye’nin Rüzgar Potansiyeli 150 Bin MW

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Türkiye Rüzgar Enerjisi Potansiyeli Atlası’nın güncellendiğini açıklayarak “Güncellenen atlas verilerine göre; rüzgar potansiyelimizin mevcut teknoloji ve şartlarda yaklaşık 100 bin MW olduğunu, rüzgar türbini teknolojilerindeki gelişmeler sayesinde ise 150 bin MW seviyelerine kadar çıkabileceğini öngörüyoruz.” dedi.

07.11.2023
Bakan Bayraktar, 2024’ü İşaret Etti

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, enerji ve maden ticaretini de kapsayacak uluslararası ticaret platformunu İstanbul Finans Merkezi'nde kurabileceklerini belirterek, "Ortaklarımızla yoğun bir çalışmayla 2024'te oluşturabileceğimizi düşünüyorum." dedi.

01.11.2023
Enerji Sektörü Acil Durum Tatbikatı Yapıldı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Muğla’da orman yangınlarının enerji sektörüne etkilerini gözlemlemek amacıyla bir tatbikat düzenledi. Bakanlık bünyesinde kurulan Acil Durum Kriz Yönetim Merkezi’nde kriz yönetimi gerçekleştirilirken orman yangınının sektöre etkilerini azaltacak aksiyonlar alındı.

31.10.2023
Türk ve Alman Şirketlerine Yatırım Daveti

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, bu yıl beşincisi düzenlenen Türk-Alman Enerji Forumu'nda Türk ve Alman şirketlerini dönüşümün her alanında yatırıma ve iş birliğine davet etti.

27.10.2023
‘Emeğin Başkenti’nde Kura Heyecanı

Emeğin Başkenti Zonguldak, heyecanlı bir güne sahne oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın müjdesini verdiği 2 bin yeni maden işçisi alımı için ilk kura çekimi gerçekleştirildi. 

13.10.2023
"Hedefimiz doğal gazın, elektrik ve madenlerin olduğu ticaret merkezini gerçekleştirmek"

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Rusya ile enerjinin çok sayıda alanında işbirliğinin başarılı bir şekilde devam ettiğini belirterek, "Türkiye’de bizim hedefimiz esas itibarıyla hem doğal gazın hem elektriğin, madenlerin içerisinde olduğu daha büyük bir ticaret merkezini, özellikle İstanbul Finans Merkezi’ni gerçekleştirmek. Bu kapsamda çalışmalarımıza devam ediyoruz." dedi.

12.10.2023
Bakan Bayraktar Moskova’da düzenlenen Rus Enerji Haftası’na katıldı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Rusya'nın başkenti Moskova'da düzenlenen Rus Enerji Haftası kapsamında gerçekleştirilen "Teknolojik egemenlik ve düşük karbon enerjisi: Geleceğe bakmak" başlıklı oturumda konuştu.

11.10.2023
Bakan Bayraktar NTV’de gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Akkuyu Nükleer Güç Santrali’nin (NGS) ilk reaktörünün devreye alınmasına ilişkin, "Önümüzdeki yıl inşallah Cumhuriyetimizin 101'inci yılı, '29 Ekim 2024' diye bir tarih hedefimiz var." dedi.

 

05.10.2023